Skip to content Skip to footer

Kehityspäällikkö Palkka Suomessa

Keskipalkka Vuodessa: 56 448 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 4 704 €/kk
Keskipalkka per tunti: 29,40 €/tunti

Kehityspäällikön keskimääräinen kuukausipalkka Suomessa on noin 4 704 euroa. Tämä vastaa vuosipalkkaa, joka on noin 56 448 euroa.

Mediaanipalkka on hieman korkeampi, noin 4 900 euroa kuukaudessa. Palkkahaarukka tälle tehtävälle on yleensä 3 875 ja 6 200 euron välillä kuukaudessa, riippuen muun muassa kokemuksesta, koulutuksesta ja työnantajasta​ (Palkkavertailu)​​ (Oikotie Työpaikat)​.

Tuntipalkka

Oletetaan, että kehityspäällikön työaika on keskimäärin 160 tuntia kuukaudessa. Tällöin keskimääräinen tuntipalkka on noin 29,40 euroa, mikä saadaan jakamalla keskimääräinen kuukausipalkka 4 704 euroa työajalla​ (Palkkavertailu)​.

Palkkaeroja Alueittain

Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa kehityspäälliköiden palkat ovat yleensä korkeammat verrattuna pienempiin kaupunkeihin tai maaseutualueisiin.

Esimerkiksi Helsingissä kehityspäällikön palkka voi olla 10-20 % korkeampi johtuen korkeammista elinkustannuksista ja suuremmasta kysynnästä päteville ammattilaisille.

Helsingissä kehityspäällikön keskimääräinen kuukausipalkka voi vaihdella 5 000 ja 6 500 euron välillä, kun taas pienemmissä kaupungeissa palkat ovat lähempänä kansallista keskiarvoa, joka on 4 704 euroa kuukaudessa​ (Oikotie Työpaikat)​​ (Oikotie Työpaikat)​.

Palkkaan Vaikuttavat Tekijät

Useat tekijät voivat vaikuttaa kehityspäällikön palkkaan Suomessa:

  • Kokemus: Kokeneemmat kehityspäälliköt ansaitsevat yleensä korkeampia palkkoja.
  • Koulutus: Korkeampi koulutus ja erikoistunut osaaminen voivat nostaa palkkaa.
  • Sijainti: Pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa palkat ovat yleensä korkeammat kuin pienemmissä kaupungeissa.
  • Toimiala: Toimiala, jossa kehityspäällikkö työskentelee, voi vaikuttaa merkittävästi palkkaan. Esimerkiksi teknologiateollisuudessa työskentelevät ansaitsevat usein enemmän.
  • Yrityksen Koko: Suuremmat yritykset tarjoavat usein korkeampia palkkoja verrattuna pienempiin yrityksiin.
  • Vastuut: Kehityspäälliköt, joilla on laajempia vastuita ja monimutkaisempia työtehtäviä, saavat yleensä parempaa palkkaa.

Nämä tekijät yhdessä määrittävät kehityspäällikön kokonaispalkkapaketin eri alueilla ja toimialoilla Suomessa​ (Palkkavertailu)​​ (Oikotie Työpaikat)​​ (Oikotie Työpaikat)​.

Leave a comment