Skip to content Skip to footer

Teknologiateollisuuden Tes Palkka

Keskipalkka Vuodessa: 48,000 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 4,000 €/kk
Keskipalkka per tunti: 25 €/tunti

 

Mikä on Teknologiateollisuuden TES?

Teknologiateollisuuden työehtosopimus (TES) määrittelee alan työntekijöiden työehdot ja palkat. Työehtosopimus neuvotellaan Teknologiateollisuuden työnantajat ryja eri ammattiliittojen, kuten Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron, välillä. Sopimus kattaa muun muassa palkankorotukset, työajat, lomat ja muut työehdot.

Palkankorotukset Vuonna 2023 ja 2024

Vuonna 2023 teknologiateollisuuden työntekijöiden palkkoja korotettiin 3,5 prosentin yleiskorotuksella, ja lisäksi maksettiin 400 euron kertakorvaus niille työntekijöille, joiden työsuhde oli ollut voimassa 1.2.2023 ja on edelleen voimassa kertakorvauksen maksupäivänä.

Vuonna 2024 palkkoja korotetaan 2 prosentin suuruisella yleiskorotuksella sekä 0,5 prosentin yritys- tai työpaikkakohtaisella erällä. Tämä tarkoittaa, että työnantaja voi jakaa ylimääräisen 0,5 prosentin palkankorotuksen yrityksen tai työpaikan tarpeiden mukaan.

Palkkaan Vaikuttavat Tekijät

  • Kokemus ja koulutus: Kokeneet ja hyvin koulutetut työntekijät voivat ansaita korkeampaa palkkaa.
  • Työn vaativuus: Vaativammat tehtävät tuovat korkeampaa palkkaa.
  • Maantieteellinen sijainti: Suurten kaupunkien alueilla palkat voivat olla korkeammat.

Yrityskohtaiset Palkkaerot

Eri yrityksissä teknologiateollisuuden työntekijöiden palkat voivat vaihdella. Esimerkiksi suurissa teknologiayrityksissä, kuten Nokia Siemens Networks, diplomi-insinöörien palkat ovat korkeammat verrattuna pienempiin yrityksiin.

Yksityiskohtaiset palkkatiedot yrityksittäin voivat auttaa ymmärtämään, miten palkat jakautuvat eri työnantajien välillä.

Yhteenveto

Teknologiateollisuuden TES mukaiset palkat ja korotukset takaavat kilpailukykyiset palkat alan työntekijöille. Keskipalkka alalla on noin 4,000 euroa kuukaudessa, mutta palkat voivat vaihdella työntekijän kokemuksen, koulutuksen ja työpaikan sijainnin mukaan.

Palkankorotukset vuonna 2023 ja 2024 varmistavat, että työntekijöiden palkat pysyvät ajan tasalla ja kilpailukykyisinä.

 

Leave a comment