Skip to content Skip to footer

Sotilaspoliisi Palkka

Keskipalkka Vuodessa: 42,000 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 3,500 €/kk
Keskipalkka per tunti: 20 €/tunti

 

Mikä on Sotilaspoliisi?

Sotilaspoliisi (sotapoliisi) on Suomen puolustusvoimien yksikkö, joka vastaa sotilaallisten alueiden ja henkilöstön turvallisuudesta sekä sotilaallisen liikenteen valvonnasta.

Sotilaspoliiseilla on myös valtuudet puuttua rikoksiin siviilialueilla, erityisesti jos siviilipoliisi ei ole paikalla. Heidän tehtäviinsä kuuluvat mm. vartiointi, rikostutkinta ja erikoisjoukkojen torjunta.

Missä Sotilaspoliisit Työskentelevät?

Sotilaspoliisit työskentelevät pääasiassa sotilasalueilla, harjoitusalueilla ja sotilaskohteissa. He voivat myös toimia yhteistyössä siviilipoliisin kanssa suurissa tapahtumissa ja kriisitilanteissa.

Suomessa sotilaspoliisiyksiköt sijaitsevat eri puolilla maata, ja heidän koulutuskeskuksensa sijaitsee muun muassa Riihimäellä.

Sotilaspoliisin Palkka ja Sen Osakkeet

Sotilaspoliisin keskipalkka Suomessa on noin 42,000 € vuodessa, mikä vastaa keskimäärin 3,500 € kuukaudessa tai noin 20 € tunnissa. Palkka vaihtelee kokemuksen, tehtävän ja sijainnin mukaan. Sotilaspoliisit eivät ole kaupallisia yrityksiä, joten heillä ei ole osakkeita tai pörssitunnuksia.

Puolustusvoimat rahoitetaan valtion budjetista, ja sotilaspoliisien palkkaus perustuu julkisen sektorin palkkajärjestelmään. Puolustusvoimat ei ole pörssiyhtiö, joten sillä ei ole julkisia osakkeita tai pörssilistausta.

Leave a comment