Skip to content Skip to footer

Koneinsinööri Palkka

Keskipalkka Vuodessa: 39,852 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 3,321 €/kk
Keskipalkka per tunti: 19.16 €/tunti

Mikä on Yritys?

Koneinsinööri työskentelee laajasti eri teollisuudenaloilla, kuten valmistavassa teollisuudessa, energiasektorilla ja suunnittelutoimistoissa.

Heidän työnkuvaansa kuuluu koneiden ja laitteiden suunnittelu, kehitys, valmistus ja kunnossapito. Koneinsinöörit ovat avainhenkilöitä innovatiivisten teknologioiden kehittämisessä ja tehokkuuden parantamisessa tuotantoprosesseissa.

Yrityksen Toimiala ja Sijainti

Koneinsinöörit voivat työskennellä monenlaisissa yrityksissä eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Wärtsilä, Valmet, ABB ja Nokia ovat suuria työnantajia, jotka palkkaavat koneinsinöörejä. Nämä yritykset sijaitsevat yleensä suurissa kaupungeissa kuten Helsingissä, Tampereella, Vaasassa ja Turussa, mutta heillä on toimipisteitä myös muualla Suomessa.

Koneinsinöörin Palkka

Koneinsinöörin keskipalkka Suomessa on noin 3,321 euroa kuukaudessa, mikä tekee vuositasolla noin 39,852 euroa ennen veroja. Keskimääräinen tuntipalkka on noin 19.16 euroa. Palkkataso voi vaihdella huomattavasti riippuen työntekijän kokemuksesta, erikoistumisesta ja työnantajasta.

Esimerkiksi Wärtsilällä koneinsinöörien palkat voivat vaihdella 4,500 eurosta 5,500 euroon kuukaudessa riippuen työkokemuksesta​ (Palkkavertailu)​​ (Palkkavertailu)​.

Yrityksen Osakkeet ja Listaus

Monet suurista koneinsinöörejä työllistävistä yrityksistä ovat pörssiyhtiöitä. Esimerkiksi:

  • Wärtsilä Oyj: Wärtsilän osakkeet ovat listattuina Helsingin pörssissä (Nasdaq Helsinki) nimellä WRT1V. Wärtsilä on kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa älykkäitä teknologioita ja täydellisiä elinkaariratkaisuja merenkulku- ja energiamarkkinoille.
  • Valmet Oyj: Valmetin osakkeet ovat myös listattuina Helsingin pörssissä nimellä VALMT. Valmet on johtava globaali teknologiayritys, joka toimittaa prosessiteknologioita, automaatio- ja palveluratkaisuja sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle.

Yhteenveto

Koneinsinöörin ammatti tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia ja kilpailukykyisen palkan Suomessa. Palkkataso riippuu monista tekijöistä, kuten työnantajasta, työntekijän kokemuksesta ja erikoistumisesta.

Suurimmat työnantajat, kuten Wärtsilä ja Valmet, tarjoavat myös mahdollisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja osallistua innovatiivisten teknologioiden kehittämiseen.

Leave a comment