Skip to content Skip to footer

Myyntijohtaja Palkka

Keskipalkka Vuodessa: 74,976 €
Keskipalkka Kuukaudessa: 6,248 €/kk
Keskipalkka per tunti: 36 €/tunti

 

Mikä on Yritys?

Myyntijohtaja on vastuussa yrityksen myyntitoimintojen strategisesta suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä.

Myyntijohtajan tehtäviin kuuluu myyntitavoitteiden asettaminen, myyntitiimin johtaminen ja tulosten seuranta. Myyntijohtajat työskentelevät eri toimialoilla, kuten teknologia, teollisuus, kauppa ja palvelut.

Yrityksen Toimiala ja Sijainti

Myyntijohtajat voivat työskennellä laajasti eri sektoreilla, kuten esimerkiksi teknologiayrityksissä, teollisuusyrityksissä ja palvelualan yrityksissä.

Suuria työnantajia ovat muun muassa Telia Finland, Wärtsilä, Rudus ja Palmia. Näitä yrityksiä löytyy ympäri Suomea, suurimpien kaupunkien kuten Helsingin, Tampereen ja Turun alueelta, mutta myös pienemmiltä paikkakunnilta.

Myyntijohtajan Palkka

Myyntijohtajan keskipalkka Suomessa on noin 6,248 euroa kuukaudessa, mikä tekee vuositasolla noin 74,976 euroa ennen veroja. Keskimääräinen tuntipalkka on noin 36 euroa.

Palkkataso vaihtelee huomattavasti riippuen yrityksestä, toimialasta ja myyntijohtajan kokemuksesta. Esimerkiksi Telia Finlandissa myyntijohtajan palkka voi olla 8,100 – 9,900 euroa kuukaudessa, kun taas Rudus Oyä se on noin 5,500 euroa kuukaudessa​​.

Yrityksen Osakkeet ja Listaus

Monet myyntijohtajia työllistävistä yrityksistä ovat pörssiyhtiöitä. Esimerkiksi:

  • Telia Finland Oyj: Telian osakkeet ovat listattuina Tukholman pörssissä (Nasdaq Stockholm) nimellä TELIA. Telia tarjoaa monipuolisia viestintä- ja televiestintäpalveluita.
  • Wärtsilä Oyj: Wärtsilän osakkeet ovat listattuina Helsingin pörssissä (Nasdaq Helsinki) nimellä WRT1V. Wärtsilä on kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa älykkäitä teknologioita ja elinkaariratkaisuja merenkulku- ja energiamarkkinoille.

Yhteenveto

Myyntijohtajan ammatti tarjoaa kilpailukykyisen palkan ja monipuolisia työmahdollisuuksia Suomessa. Palkkataso vaihtelee suuresti riippuen yrityksestä ja toimialasta.

Suurimmat työnantajat, kuten Telia Finland ja Wärtsilä, tarjoavat myös mahdollisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja osallistua innovatiivisten teknologioiden ja palveluiden kehittämiseen.

Leave a comment